Zapraszamy osoby niepełnosprawne do udziału w projekcie pn.: Samodzielny!

Zapraszamy osoby niepełnosprawne do udziału w projekcie

pn.:  Samodzielny!

W ramach projektu „Samodzielny” chcielibyśmy realizować usługi asystenckie, które będą miały na celu przeciwdziałanie wykluczeniu społecznemu, zwiększenie aktywności życiowej i zaradności osobistej osób z autyzmem i zespołem Aspergera. W ramach wsparcia indywidualnego bezpośredniego prowadzona będzie rewalidacja osób niepełnosprawnych dzięki której będą oni uzyskiwać wiedzę oraz zdobywać umiejętności uzdalniające, które pozwolą im włączyć się w życie społeczne. Rewalidacja indywidualna beneficjentów ostatecznych projektu będzie polegała na budowaniu poczucia bezpieczeństwa, szacunku dla siebie, cenienia oraz akceptowania siebie. Podczas świadczenia usług asystenckich osoby niepełnosprawne będą wzbogacać swoje zachowania, doświadczenie społeczne. Asystent Osób Niepełnosprawnych zaangażowany w proces rehabilitacji zmniejszy ograniczenia samodzielności w porozumiewaniu się osób niepełnosprawnych podczas załatwiania wszystkich spraw życia codziennego.

Zapraszamy osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności z województwa kujawsko-pomorskiego.

Zapisy pod adresem mailowym: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. oraz nr tel. +48 531 639 447

Od 7.01.2019 biuro czynne:

poniedziałek godz. 14.00 - 18.00
piątek godz. 13.00 - 18.00

Kontakt:

stowarzyszenie-aspi@wp.pl

©2019 Stowarzyszenie ASPI. Wszystkie prawa zastrzeżone.