Spotkanie Stowarzyszenia - przy ognisku!

Przedostatnie spotkanie stowarzyszenia w tym roku szkolnym odbyło się pod gołym niebem.

W sobotę 18 maja w Myślęcinku członkowie Stowarzyszenia świętowali Dzień Matki, Ojca i Dziecka. W spotkaniu przy ognisku uczestniczyło ponad dwadzieścia rodzin z dziećmi w różnym wieku - od dwulatków poczynając, na dorosłej już młodzieży kończąc. Dzieciaków było naprawdę dużo, poza Aspikami w imprezie uczestniczyło również zdrowe rodzeństwo, a także wolontariusze z "Kisielu". Oprócz pieczenia kiełbasek i możliwości spotkania się ze sobą poza terapią dzieci i młodzież miały okazję pograć w piłkę nożną, w "dwa ognie" i rywalizować w zawodach sportowych, w których jednymi z konkurencji były skoki w workach i przeciąganie liny. Nad sportowymi zmaganiami czuwali dobrze większości dzieciaków znani terapeuci pani Beata i pan Krzysztof.

Rodzice, oprócz podziwiania swoich dzieci, które w zawodach wykazywały się prawdziwą wolą walki, mieli możliwość porozmawiać z innymi rodzicami i wymienić się swoimi doświadczeniami. Na zakończenie każda rodzina dostała prezent w postaci stowarzyszeniowego kubka i długopisu, a także słodyczy dla dzieci.

Uczestnicy spotkania dobrze się bawili, świadczy o tym choćby fakt, że spotkanie się przeciągnęło. Główną organizatorką ogniska była Ania - nowa wiceprezes stowarzyszenia; w organizacji pomogła jej Karin.