• Ognisko na zakończenie lata

W sobotę 21 września członkowie Stowarzyszenia "Aspi" wraz z rodzinami spotkali się w Myślęcinku na ognisku. Podczas imprezy dzieci i młodzież brały udział w rozgrywkach sportowych, które prowadził Sławek.
    Mimo nie najlepszej pogody dzieci, młodzież i dorośli miło spędzili czas.
    Spotkanie za zakończenie lata zorganizowała komisja sportowo-imprezowa.

• Obóz wspinaczkowy w Rzędkowicach

Obóz odbył się w dwóch turnusach, w terminach 4-9 i 11-16 sierpnia w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Był częścią ponadregionalnego projektu "Godzina zdrowia". W obozie uczestniczyły dzieci i młodzież, które w trakcie roku szkolnego chodziły na zajęcia wspinaczkowe na sztucznej ściance, a także ich opiekunowie.

• Wczasy w Mikoszewie

Ponad osiemdziesiąt osób wzięło udział w zorganizowanym przez stowarzyszenie wakacyjnym wyjeździe. Wczasy trwały dziesięć dni, od 15 do 25 lipca i odbywały się w nadmorskiej miejscowości Mikoszewo. Podczas pobytu dzieci i młodzież brały udział w zajęciach terapeutycznych i zajęciach sportowych. Wszyscy uczestnicy natomiast mogli skorzystać z takich atrakcji, jak kąpiele w morzu czy nocne poszukiwanie bursztynów. Ponadto organizowane były wycieczki, m.in. do Gdańska, Sopotu i Fromborka, do którego uczestnicy dopłynęli statkiem z Krynicy Morskiej.

• Biwak w Harcerskim Ośrodku Wypoczynkowym w Smerzynie

Dni 31 maja – 2 czerwca uczestnicy projektu „Koniec z Kisielem Wiśniowym” spędzili na biwaku w Harcerskim Ośrodku Wypoczynkowym w Smerzynie. Wyjazd był podsumowaniem zajęć terapeutycznych, w których młodzież uczestniczyła przez cały rok szkolny. Podczas biwaku pieczę nad nastolatkami sprawowali terapeuci: Roma Bajzert, Iwona Frankowska i Alina Borowska, a także studenci: Ola, Greta i Arek.